Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας Δασοπονίας (21 Μαρτίου 2019), όπως και πέρσι, το Παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας μαζί με τον Δήμο Νέστου, την Αναπτυξιακή Νέστου Α.Ε., την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης δια της Δ/νσης Δασών Ν. Καβάλας και του Δασαρχείου Καβάλας, τον Φορέα Διαχείρισης Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας & Θάσου, τον Κυνηγετικό Σύλλογο Χρυσούπολης και την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης διοργανώνουν σχετική εορταστική εκδήλωση.

Συγκεκριμένα, η εκδήλωση θα γίνει στο Κέντρο Επισκεπτών Νέστου στην Ν. Καρυά, που έχει παραχωρηθεί από το Δασαρχείο Καβάλας στο Δήμο Νέστου, στις 10 το πρωί τηςΠέμπτης 21 Μαρτίου 2019. Σε αυτήν θα συμμετέχουν παιδιά από περιβαλλοντικές ομάδες σχολείων του Δήμου Νέστου και άλλοι προσκεκλημένοι. Στις δραστηριότητες της εκδήλωσης περιλαμβάνονται ξεναγήσεις στο περιφραγμένο δάσος του Νέστου, ομιλίες σχετικά με την προστασία, διαχείριση κι ανάδειξη του Παραποτάμιου Δάσους του Νέστου και του Κολχικού Φασιανού, ενημέρωση για τις δραστηριότητες και τα αντικείμενα των Δασικών Υπηρεσιών, δραστηριότητες στο πεδίο, Περιβαλλοντικά Παιχνίδια κ.α.

Κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση, ψυχαγωγία και ευαισθητοποίηση των παιδιών της περιοχής για την προστασία του δασικού μας πλούτου, καθότι αυτά είναι που θα κληρονομήσουν τον εναπομείναντα δασικό πλούτο της περιοχής αλλά και της χώρας μας γενικότερα. Χρέος τους θα είναι όχι μόνο να τον διατηρήσουν αλλά να τον αυξήσουν για τις επόμενες γενιές, αποφεύγοντας να επαναλάβουν τα δικά μας σφάλματα, που μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση.

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του ΓΕΩΤΕ.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας

Ζαφείρης Μυστακίδης