Από τη διασταύρωση επαρχιακής οδού Τρικάλων Πύλης με δρόμο προς Πλάτανο Σταυραίϊκο στον οικισμό Λυγαριάς ακολουθεί με βορειοδυτική κατεύθυνση τον δρόμο προς τη θέση Πλάτανος Σταυραίϊκος, διασχίζει κάθετα τη νέα οδό Τρικάλων πύλης και φθάνει μέχρι τη θέση Ράμπα στον Πορταϊκό ποταμό.
Από εκεί με κατεύθυνση νοτιοδυτική ακολουθεί το ανάχωμα του Πορταϊκού σε απόσταση 1150 μ. περίπου από εκεί στρέφεται βορειοδυτικά και ανέρχεται σε νοητή ευθεία γραμμή και σε απόσταση 1100 μ. περίπου έως μικρό αυχένα του λόφου «Μαγούλα».
Από εκεί κατέρχεται με την ίδια κατεύθυνση και σε απόσταση 200 μ. περίπου έως την κατάληξη αγροτικού  δρόμου τον οποίο και ακολουθεί σε απόσταση 175 μ. περίπου έως διασταύρωση με άλλο αγροτικό δρόμο τον οποίο και ακολουθεί στρεφόμενο νότια έως ασφάλτινο δρόμο Φήκης – Αγίου Βησσαρίωνος τον οποίο και ακολουθεί σε απόσταση 1460 μ. περίπου έως διασταύρωση με αγροτικό δρόμο.
Από εκεί στρέφεται ανατολικά νοτιοανατολικά έως παλιά χωματερή. Από εκεί με κατεύθυνση νοτιοανατολική και σε 270 μ. περίπου διασχίζει την κοίτη του Πορταϊκού ποταμού έως το τέλος αγροτικού δρόμου τον οποίο και ακολουθεί σε απόσταση 1.250 μ. περίπου έως τον ασφάλτινο δρόμο Πύλης – Λυγαριάς τον οποίο και ακολουθεί και καταλήγει στη διασταύρωση επαρχιακής οδού Τρικάλων Πύλης με δρόμο προς Πλάτανο Σταυραίϊκο στον οικισμό Λυγαριάς από όπου και άρχισε.

Η τήρηση της απαγορευτικής διάταξης αυτής ανατίθεται στα όργανα της Δασικής Υπηρεσίας, Αστυνομίας, Ιδιωτικούς Φύλακες Θήρας και σε κάθε φιλόνομο πολίτη, οι δε παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τους νόμους που ισχύουν.