Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», μόνο το τελευταίο δεκαήμερο έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 4-5 τροχαία ατυχήματα, από τα οποία ευτυχώς δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί, ωστόσο θα μπορούσε εύκολα να είχαν συμβεί αν οι οδηγοί που ενεπλάκησαν σε αυτά δεν λειτουργούσαν ψύχραιμα. Και φυσικά μπορεί να αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, όμως οι ζημιές που προκλήθηκαν σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις στα οχήματα είναι αρκετά μεγάλες.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, τα ελάφια κατεβαίνουν στην περιοχή μεταξύ Γενναδίου και Ασκληπειού αναζητώντας νερό, κάτι που τελικά βρίσκουν ακόμη και στις πισίνες των ξενοδοχείων! Καθώς οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και δεν υπάρχουν ποτίστρες στα μέρη όπου βρίσκονται τα ελάφια, αυτά αναγκάζονται να κατευθύνονται σε άλλες περιοχές και να περνούν ακόμη και από τους κεντρικούς δρόμους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους δεκάδες οδηγούς που καθημερινά διέρχονται από το συγκεκριμένο σημείο.

Το ίδιο συμβαίνει και όταν τα ελάφια αναζητούν τροφή. Για το λόγο αυτό και οι κάτοικοι της περιοχής τονίζουν πως θα πρέπει η αρμόδια Δασική Υπηρεσία να φροντίσει για την τοποθέτηση ποτίστρων αλλά και τροφής ώστε τα ελάφια να παραμένουν στα δάση. Μάλιστα επισημαίνουν πως τη θερινή περίοδο όπως αυτή που διανύουμε, τη Νότια Ρόδου επισκέπτονται και χιλιάδες τουρίστες το νησί και οι οποίοι επίσης εύκολα θα μπορούσαν να εμπλακούν σε ένα τροχαίο με ένα ελάφι!